ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Διακήρυξη

ΚΑΝΕ  την ΟΡΓΗ σου ΔΥΝΑΜΗ  ψήφισε την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Στην Αττική Υπ. Περιφερειάρχης ΘΑΝΑΣΗΣ   ΠΑΦΙΛΗΣ

Στην Ηλιούπολη Υπ. Δήμαρχος ΤΑΣΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ

Στις 7 Νοέμβρη του 2010 οι εργαζόμενοι της χώρας μας εν μέσω  ανερχόμενης φτώχιας, ανεργίας και γενικευμένης ανασφάλειας θα προσέλθουν στις κάλπες για την εκλογή των τοπικών και περιφερειακών οργάνων του κράτους.

Η νέα διοικητική αναδιάρθρωση που φέρνει το σχέδιο Καλλικράτης και τα νέα διοικητικά τοπικά όργανα που θα προκύψουν δεν έχουν καμία σχέση με την έννοια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα όποια αυτοδιοίκητα χαρακτηριστικά τα έχει σαρώσει η επιχειρηματική αντίληψη του Καποδίστρια 1.

Οι αιρετοί στην πλειοψηφία τους προσιδιάζουν σε κρατικό μάνατζερ, τα δημοτικά και περιφερειακά όργανα κρατικοί μηχανισμοί μακριά και ενάντια σε κάθε λαϊκή ανάγκη και πρόβλημα, ντίλερ και μεσάζοντες επιχειρηματικών  συμφερόντων.

Το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ γενικεύει τον Δήμο επιχείρηση.

Διαμορφώνει τους όρους για να μπουν τα ιδιωτικά συμφέροντα και οι μεγάλες επιχειρήσεις σε τομείς άμεσα συνδεδεμένους με την ζωή του εργαζόμενου, του μικρού επαγγελματία, του νέου.

Με την παραχώρηση αρμοδιοτήτων στα όργανα της Τοπικής Διοίκησης Θα εμπορευματοποιηθούν και θα υποβαθμιστούν κοινωνικές ανάγκες όπως Παιδεία,  υγεία, πρόνοια. Σπάει ο όποιος ενιαίος χαρακτήρας τους. Ανοίγει ο δρόμος για την εισχώρηση των ιδιωτών. Με τον μανδύα του εθελοντή, της Μ.Κ.Ο. και των  μη κερδοσκοπικών εταιριών θα κερδοσκοπούν σε βάρος του λαού

Τα επιχειρηματικά συμφέροντα μπαίνουν στον τομέα της αποκομιδής και εκμετάλλευσης των απορριμμάτων, του νερού. Η δημόσια γη και το περιβάλλον γίνετε πεδίο κερδών για τις επιχειρήσεις

Γενικεύονται οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις

Η μάχη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών ακόμα περισσότερο από παλιότερα, λόγω των εξελίξεων και της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης έχει χαρακτήρα γενικής πολιτικής αναμέτρησης.

Ο διαχωρισμός των προβλημάτων σε τοπικά, εργασιακά και γενικά δεν έχει καμία βάση. Τα τοπικά είναι απόρροια των γενικών.

Δεν μπορεί κανείς να απαντήσει στα λεγόμενα τοπικά προβλήματα και στον Δήμο μας αν δεν αμφισβητήσει την κεντρική πολιτική.

Η δημόσια περιουσία στην πόλη και ο Υμηττός πολιορκούνται  χρόνια τώρα από τους καταπατητές με  τις πλάτες των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ . Σήμερα  ετοιμάζεται το τελικό χτύπημα. Η πολιτική της Κυβέρνησης και της  τρόικας τους καταπατητές  τους επαναφέρει ως επενδυτές.

Ο Περιφερειακός δρόμος στον Υμηττό είναι ο δρόμος των εργολάβων, θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των επενδυτών για να  κουρσέψουν Ελληνικό, Παραλία και Υμηττό.

Η «εθνική» προτεραιότητα της προσέλκυσης ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων πετάει στην χωματερή των κερδών ανάγκες και δικαιώματα. Το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, ΛΑΟΣ βλέπει σαν κόστος τις λαϊκές ανάγκες.

Η Μήτρα της ίδιας πολιτικής είναι αυτή που αλέθει το ασφαλιστικό και την υγεία, που τσακίζει το μεροκάματο και τις εργασιακές σχέσεις, την νέα γενιά και το μέλλον της, που εμπορεύεται και απαξιώνει τις ανάγκες της οικογένειας , του παιδιού και των συνταξιούχων. Είναι η πολιτική των κερδών και της πλουτοκρατίας.

Στην θύελλα που χτυπάει το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων δεν χωράνε αυταπάτες. Οι εκλογές για τα τοπικά κρατικά όργανα δεν είναι «τοπική υπόθεση».

Ο εργαζόμενος, ο μικρομεσαίος, ο νεολαίος ή θα δώσει δύναμη στους τοποτηρητές της πολιτικής των βιομηχάνων και των τραπεζών ή θα ενισχύσει τις δυνάμεις της ανατροπής τους.

Πάρε θέση. Κάνε την οργή σου δύναμη. Μην παραδόσεις τις ανάγκες και την ζωή σου στους σχεδιασμούς του Κεφαλαίου.

Λαϊκό αγωνιστικό μέτωπο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και του μνημονίου.

Η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση δεν είναι μιας χρήσης. Είναι στήριγμα στην πάλη σου.

Είμαστε καθαροί, δεν κρυβόμαστε πίσω από την μάσκες, δεν στήνουμε αποπροσανατολιστικό παιχνίδι.

Είμαστε κομμουνιστές, ριζοσπάστες, αγωνιστές με γραμμή ανυπακοής στην πολιτική των μονοπωλίων, της ΕΕ και του Δ.Ν.Τ., των πολιτικών δυνάμεων που τους υπηρετούν.

Στηριζόμαστε από το ΚΚΕ και ακουμπάμε στο ΠΑΜΕ, στην αντιμονοπωλιακή συσπείρωση των ΕΒΕ, στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, στην ΟΓΕ

Πιστεύουμε στην δύναμη του λαού. Δεν του χτυπάμε την πλάτη για δήθεν εύκολους δρόμους.

Υπάρχουν δυο δρόμοι: Ο δρόμος των μονοπωλίων και της Πλουτοκρατίας και ο δρόμος των λαϊκών αναγκών.

Ο πρώτος είναι αυτός που μας έχει φέρει λαό και νεολαία την πλάτη στο τοίχο, ο δεύτερος είναι αυτός που θα μας κάνει νοικοκύρηδες του πλούτου που εμείς παράγουμε.

Πάρε θέση με το δίκιο σου, σεβάσου τον ιδρώτα σου, την αξιοπρέπεια της οικογένειας σου, το μέλλον των παιδιών σου. Διεκδίκησε αυτό που σου ανήκει και όχι τα ψίχουλα που σου δίνουν.

Μπαίνουμε μπροστά και σε αυτή την μάχη, με οργάνωση της πάλης στους κλάδους και τα σωματεία, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, στις γειτονιές, με συσπείρωση των μικρομεσαίων που τσακίζονται κάτω από την σκιά των μεγάλων καταστημάτων και μονοπωλιακών ομίλων.

ΜΑΖΙ ΜΕ την μάχη των τοπικών εκλογών δίνουμε την μάχη οργάνωσης της πάλης για την προάσπιση της ζωή της λαϊκής οικογένειας, της νέας γενιάς, των ανέργων και των συνταξιούχων.

Για να μην πληρώσει την κρίση ο λαός.

Το λεγόμενο δημόσιο χρέος δεν μας αφορά.

Το γιγάντωσαν  οι φοροαπαλλαγές και το ζεστό χρήμα στους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τους μεγαλοκατασκευαστές και όχι η ικανοποίηση των αναγκών μας.

Τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ σε καλούν να ψηφίσεις εκπροσώπους στα δημοτικά συμβούλια οι οποίοι δεν θα βάλουν εμπόδια στα σχέδια τους.

Σκέψου ο Καλλικράτης έρχεται για την ακόμη μεγαλύτερη ληστεία του λαού.

Έχεις πείρα, ξέρεις: Τη μάσκα του ανεξαρτήτου την φοράνε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι» 40 μέρες πριν τις εκλογές και είναι δραγάτες της αντιλαϊκής πολιτικής όλο το χρόνο.

Στήνουν ξόβεργες για να εκτονώσουν την οργή σου από την ληστεία των γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων.

Αντάρτες και επίσημοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην πόλη μας και στη Περιφέρεια είναι δυνάμεις ενός συστήματος που τσακίζει και εμπορευματοποιεί τις ανάγκες σου.

Τους ζήσαμε, τους ξέρουμε, είναι οι πρόθυμες δυνάμεις της αντιλαϊκής επιδρομής, και στο Δήμο. Είναι αποτέλεσμα και της δικής τους δράσης και στάσης, το ξεθεμελίωμα των εργασιακών σχέσεων στο Δήμο. Στήριξαν την πολιτική που έκλεισε τα βρεφικά τμήματα στους παιδικούς σταθμούς, απαξιώνει τα ΚΑΠΗ, οδηγεί σε ημερομηνία λήξης το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι. Είναι οι ίδιοι που έζωσαν τις λειτουργίες του Δήμου με τα μαγαζιά των Δημοτικών επιχειρήσεων και εκμεταλλεύτηκαν ανεξέλεγκτα εργαζόμενους και κατοίκους.

Με Κικίλια, Σγουρό, Μητροπουλο και Δημαρά Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ έχουν στημένη  αντιλαϊκή παρτίδα. Έχουν τις πλάτες του Συν-Συριζα και την φροντίδα των ΜΜΕ. Από δίπλα το  δόρυ του αντικομμουνισμού και του ρατσισμού το ΛΑΟΣ, εθελοντής στην αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου και της τρόικας.

«Μαυρογαλούροι» στο στημένο παιχνίδι της παραπλάνησης. Φιγούρες κυνικές ενός κόσμου που ξερνάει  σάπιες  αξίες, και ζει από τον μόχθο του νέου που περιπλανιέται μεταξύ ωρομίσθιας και ανεργίας, του εργάτη και του υπαλλήλου που ρημάζετε ο μισθός του, του μικρομεσαίου που τον τσακίζει η αναδουλειά και τα χρέη.

Γυρίστε τους την πλάτη. Κανένα λαϊκό νοικοκυριό να μην δώσει αποκούμπι και ανοχή στις δυνάμεις που υποδείχνουν τα μεγάλα αφεντικά, το ΔΝΤ και η ΕΕ.

Η λαϊκή αγανάκτηση να μην χαραμιστεί, να μην ποτίσει τις ρίζες των αστικών κομμάτων.

Κανένας αριστερός, κανείς λαϊκός άνθρωπος και νεολαίος να μην δείξει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του ΣΥΝ- ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι αφερέγγυες δυνάμεις, οδηγούν ριζοσπαστικές δυνάμεις και διαθέσεις στην απογοήτευση. Η εικόνα τους και η δράση τους στην Ηλιούπολη είναι  επανάληψη της αδιέξοδης πολιτικής που ταλανίζει τον χώρο. Ανεμομαζώματα της κάλπης που σκορπάνε στο πρώτο φύσημα του αγέρα. Στην Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων μαζί με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ συνδιαμόρφωσαν τον Καλλικράτη.

Ψήφος στην Λαϊκή Συσπείρωση για οργάνωση της λαϊκής πάλης. Για την αυτοπεποίθηση και την δύναμη του λαού.

Λαϊκή-νεολαιίστικη ανυπακοή στη στρατηγική της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της γιατί πλούτος υπάρχει και είναι ο μόχθος σου.

Λαϊκή συμμαχία για  να ανοίξει ο δρόμος να διαφεντέψει ο λαός τον πλούτο και τον τόπο του.

Η ψήφος και η ενίσχυση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δήμο και στην Περιφέρεια θα είναι δύναμη αποκάλυψης και λαϊκής οργάνωσης για την ανατροπή της αντιδραστικής πολιτικής. Δύναμη ελπίδας και απαντοχής του Λαού.

Είναι ο Λαϊκός μονόδρομος για την οργάνωση της αλληλεγγύης, την προάσπιση της αξιοπρέπειας και της ζωής της λαϊκής οικογένειας.

Σκέψου: Η Ανυπακοή δεν είναι σύνθημα είναι η οργανωμένη απάντηση του λαού στο πόλεμο του κεφαλαίου.

Με την ισχυρή Λαϊκή Συμμαχία εργατών, υπαλλήλων, ανέργων, μικροεπαγγελματιών, φτωχών αγροτών που θα ακουμπάει γερά στους τόπους δουλειάς, στο σχολείο και το Πανεπιστήμιο, στις γειτονιές  και στο δήμο

Όταν ο λαός θέλει μπορεί να διαφεντεύει τον πλούτο και την ζωή του.

•  ΟΧΙ  στον Καλλικράτη που ισχυροποιεί την δύναμη της αντιλαϊκής επίθεσης. Παιδεία, υγειά, πρόνοια κεντρικά σχεδιασμένες, δωρεάν για όλους, με κρατική χρηματοδότηση και χωρίς επιχειρηματική δράση.

• Όχι στην φορολόγηση των δημοτών, γενναία κρατική επιχορήγηση των τοπικών οργάνων. Φορολόγηση των κεφαλαίου. Επιστροφή των παρακρατημένων.

•  Έξω από τις λειτουργίες του δήμου κάθε επιχειρηματική δράση, κατάργηση των Δημοτικών επιχειρήσεων, πέρασμα των αρμοδιοτήτων τους και των εργαζομένων σε αυτές σε υπηρεσίες του Δήμου.

•  Υπηρεσίες διαρθρωμένες με το αναγκαίο σε αριθμό και ειδίκευση μόνιμο προσωπικό, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

•  Αξιοποίηση τώρα όλης της Δημόσιας περιουσίας με βάση τις λαϊκές ανάγκες σε κοινωνικές, αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές, σε ελεύθερους χώρους πρασίνου.

• Παλεύουμε για θεσμούς λαϊκού ελέγχου που θα τους φέρει στο προσκήνιο η λαϊκή αυτενέργεια. Αντιπαλεύουμε την άμεση εκλογή δημάρχου και περιφερειάρχη. Είναι αντιδραστική στο περιεχόμενο της εκλογική διαδικασία, και καθιστά ανύπαρκτο κάθε έλεγχο.

Advertisements
Both comments and trackbacks are currently closed.