Στα Γυμνάσια και Λύκεια της Ηλιούπολης

Με καθημερινές παρεμβάσεις στα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης η ‘‘ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ’’ μαζί με την ‘‘ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΟΝΕΩΝ’’ Ηλιούπολης, ενημερώνουν και ενημερώνονται από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα που είναι μπροστά, σχετικά με τις ελλείψεις,  εκπαιδευτικών από τις αίθουσες διδασκαλίας και βιβλίων που δεν έχουν παραδοθεί ακόμα στους μαθητές.

Ακόμα αναδεικνύουν την συνεχιζόμενη απαίτηση από εκπαιδευτικούς να πληρώνουν οι γονείς τα ξενόγλωσσα βιβλία. Το θέμα των ξενόγλωσσων βιβλίων, ανέδειξε κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2008-2009 η ‘‘ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΟΝΕΩΝ’’ με επιστολή προς το υπουργείο.

Με την απάντηση του υπουργείου στο χέρι ενημερώνουν τους διευθυντές, που στη μεγάλη πλειοψηφία κάνουν αποδεκτό το έγγραφο, συμμεριζόμενοι την υποχρέωση της σχολικής επιτροπής να δίνονται δωρεάν τα βιβλία στους μαθητές όχι μόνο στα Γυμνάσια αλλά και στα Λύκεια.

Καλούν γονείς και εκπαιδευτικούς να αντιταχθούν στην κυβερνητική προσπάθεια για την απαξίωση της δημόσιας παιδείας και την σταδιακή ιδιωτικοποίησή της. Τονίζουν την ανάγκη συσπείρωση των γονιών με την ταξική παράταξη στα σχολεία για να μην επιτρέψουν την παραπέρα εκμετάλλευση τους με τις συχνές απαιτήσεις πληρωμών από τους γονείς για βιβλία, κουρτίνες, εκπαιδευτικές εκδρομές  κλπ.

Advertisements
Both comments and trackbacks are currently closed.