Ένα νέο απόχτημα του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 2 Οκτωβρη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης έγιναν οι διαδικασίες για την εκλογή του λεγομένου «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης».

Ένας νέος αντιδραστικός θεσμός στο επίπεδο των Δήμων που ήρθε με τον Καλλικράτη και που έχει σαν στόχο να καλλιεργήσει τον κοινωνικό εταιρισμό και την ταξική συναίνεση ενσωματώνοντας τα λαϊκά στρωματά στο όραμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης . Να συμφιλιώσει εργάτες, ανέργους φτωχούς επαγγελματίες , αγρότες , νέους με την εφόρμηση του μεγάλου κεφαλαίου και των επιχειρήσεων στις λειτουργίες και τις υπηρεσίες της Τοπικής διοίκησης.

Το κύριο άλλωστε ζήτημα σήμερα που χαρακτηρίζει τις εξελίξεις και τις ανατροπές στους Δήμους και που φέρνει στην ημερήσια διάταξη την λεγόμενη αξιολόγηση και τις απολύσεις για τους εργαζόμενους , την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών τους ,τις ιδιωτικοποιήσεις και τα ΣΔΙΤ, την φορολεηλασία για τους δημότες κλπ .

Αυτό τον αντιδραστικό θεσμό που σε ελάχιστους Δήμους έχει γίνει κατορθωτό να στηθεί μέχρι σήμερα ( μια και απαιτεί τα 2/3 των δημοτικών συμβούλων , που σημαίνει ευρύτατες συναινέσεις στο επίπεδο των πολιτικών δυνάμεων που εκφράζονται σε αυτό ) διεκδίκησε από την μεριά του ο Σύριζα με την υποψηφιότητα του Δ. Καλτσώνη.

Αρθρογράφος στο αντί ΚΚΕ site του Εργατικού Αγώνα και στο «σύλλογο» Κορδάτος που καιρό τώρα διαστρεβλώνοντας την πολιτική του ΚΚΕ επιχειρεί μάταια να καλλιεργήσει συγχύσεις στους φίλους του κόμματος , φιλοδοξώντας να κάνει τους κομμουνιστές ορντινάντσες της πολιτικής και της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ. Σε εμάς ένα μένει να πούμε όταν συναντάμε τέτοιες υποψηφιότητες για τέτοιους αντιδραστικούς θεσμούς , τέτοιες «πετυχημένες μεταγραφές» . Άντε και σε καλή μεριά και όπως λέει ο λαός μας « καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια»…

***** Για καλύτερη ενημέρωση ας έχουμε υπόψη, τι ο ίδιος ο Δ.Κ λέει, στην αίτηση-Βιογραφικό που κατέθεσε στο δημοτικό Συμβούλιο.

« Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,
με την παρούσα δηλώνω την πρόθεση μου να υποβάλλω υποψηφιότητα για την θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη . Ως πολίτης της πόλης μας και διαθέτοντας την αναγκαία επιστημονική ειδίκευση, θα επιθυμούσα να συμβάλλω στην καταγραφή, ανάδειξη και, οπού ειναι δυνατό, επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας, στο πλαίσιο των περιορισμένων εκ του νόμου αρμοδιοτήτων του θεσμού» .

Ξεχνά άραγε «ο πολίτης» με την «αναγκαία επιστημονική ειδίκευση» ότι δεν υποβάλει υποψηφιότητα για την θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη αλλά για την θέση του «Συμπαραστάτη του Δημότη ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ»! Νομίζουμε ότι δεν το ξεχνά αλλά συνειδητά το υποκρύπτει!
«Ο πολίτης» Καλτσώνης δηλώνει απογοητευμένος αν καταλάβαμε καλά γιατί θα αναγκαστεί να κινηθεί στις «στις εκ του νόμου περιορισμένες αρμοδιότητες του θεσμού». Θρηνεί για τις περιορισμένες αρμοδιότητες (αλήθεια για ποιόν;) του θεσμού και τσιμουδιά δεν βγάζει για τον συνολικά αντιδραστικό χαρακτήρα του! Εδώ ισχύει το τραβάτε με…. στην καπιταλιστική διαχείριση…… και ας κλαίω γοερά για το άδικο και αποκρουστικό της πρόσωπο! Τούτη την φορά δεν έκατσε αλλά θα… κάτσει την επόμενη!!!

Blog στο WordPress.com.